Sunday, October 16, 2011

Seri Kejora : Site Supervior (Arah Cergas) Yang Baru

Semalam saya berpeluang berjumpa face to face dengan site supervisor dari WHB (En. Faizal) dan Arah Cergas Sdn Bhd (En. Omar), banyak yang disembangkan. Alhamdulillah, rumah saya dah siap diperbaiki dan kunci pun dah diserahkan.

Dalam dok sembang tu, banyaklah gak isu yang kami borakkan. antaranya :

1. Kompressor Air-Cond nak letak mane? kene letak di tepi rumah, bukan di depan rumah
2. Awning untuk tingkap ruang tamu boleh buat tak? bole, tapi warne merah untuk keseragaman
3.Bole ke tutup tingkap dapur? Di nasihatkan jgn tutup, untuk pengudaraan dan kelulusan STRATA
4.Awning untuk yard camne? boleh dikeluarkan sehingga 1kaki setengah je.
5. Paip air, selak pintu dan shower yang belum dipasang ? akan dipasang mulai sekrang secara berperingkat
6. Lubang exhaust fan? boleh dibuat di dapur.
7. Banyak lagila, dah x ingat nak citekan.

Untuk pengetahuan semua, dengan tekanan dari pemilik dan pihak site office WHB, kontraktor telah menukar site supervisor yang dikatakan terlalu lambat untuk menyelesaikan defect kepada site supervisor baru iaitu En Omar, En. Omar ni kalau kita jumpe boleh di ajak berunding dan sangat bertimbang rasa. so kalau ada apa2 boleh direct call dia di 017-2533204.

Saya dah mintak permission daripada En Omar untuk mereleasekan contact numbernya kepada kawan2 yang lain, tapi kita perlu ingat, untuk direct call bertanyakan tentang masalah defect kita, apa yang perlu kita buat ialah,

1. Isi form aduam deffect dan dah diserahkan kepada site office.
2. Kunci rumah dah siderahkan kepada site office.
3.Untuk memudahkan kerja2 pembaikan, sila rujuk disini

Sebelum terlupa, kontraktor memintakita  sedikit bersabar kerana mereka menggunakan sistem "First come, First serve", tapi sebagai pemilik kita ada hak untuk bertanyakan bila rumah kita punya turn.

9 comments:

  1. TQ sharing info. mmg berguna..

    ReplyDelete
  2. oh good info mr pepijat ..n congrats umah siap.hihihi..

    ReplyDelete
  3. Encik Omar mmg baik...siap bg tip lg ape nk komen...satu point defect yg encik omar bg ialah...semua tingkap mesti diletakkan silikon seal bg mengelakkan air masuk dlm rumah...sekadar berkongsi utk defect list umah sy

    ReplyDelete
  4. safr9,

    Rumah saya pun masuk air la bile ujan, so kite kene buat aduan kat WHb dan diorang akan letakkan silicon tu ye?

    ReplyDelete
  5. 1st come 1 serve pun nak kena setel dalam 30 hari jugakkan dari tarikh aduan dibuat..

    ReplyDelete
  6. Saya akui En Omar memang baik dan peramah orangnya... Baru-baru ni saya hantar aduan deffect ke En Shafiee (WHB), tiba-tiba En Omar perkenalkan diri, dia seorang kontraktor dari Arah Cergas yang handle aduan2 deffect... dan En Omar siap beri no hp dia dan memberi jaminan akan menyelesaikan aduan saya ini... En Omar juga maklumkan beliau baru seminggu kerja dengan Arah Cergas... So, kita tunggu dan lihat nanti apa kesudahannya... Harap2 semua adaun nanti dapat di selesaikan mengikut perjanjiannya... InsyaAllah... Tak sabar rasenya nak duduk rumah yang baru dan selamat....

    ReplyDelete
  7. :) Alhamdulillah....baguslah bgitu....

    InsyaAllah.....hrp2 nya cepatlah disiapkn defect2 rmh kita....

    ReplyDelete
  8. jangan lah kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.. yang penting masalah yg diutarakan dpt diselesaikan.... thanks kpd yg push pihak pemaju..

    ReplyDelete